Така изглежда картата на страната за днешната сряда. Графика НИХМ

Така изглежда картата на страната за днешната сряда. Графика НИХМ

През следващото денонощие въздушната маса ще остане неустойчива. През нощта на отделни места в централните райони ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Над останалата част от страната облачността ще намалее до предимно ясно. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София около 7°. Утре ще е предимно слънчево. Около и след обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 23° и 28°, по-ниски по морския бряг, в София около 22°, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология на БАН.

Над планините преди обяд ще има разкъсана облачност, по-значителна над Стара планина. След обяд в масивите от западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Родопите. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, по най-високите части от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 8°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 14° и 16°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.