Температурата на морската вода е 21°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. Снимка Петя Добрева

Температурата на морската вода е 21°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. Снимка Петя Добрева

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи. Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд главно над планинските и източните райони ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София - около 29°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 15°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места ще бъде с ниска облачност или намалена видимост, а след обяд ще има купеста облачност, но ще бъде почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 21°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 55 мин. и залязва в 21 ч. и 6 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 11 мин. Луната в София залязва в 6 ч. и 22 мин. и изгрява в 22 ч. и 37 мин. Фаза на луната: един ден след пълнолуние.