Максималните температури по Черноморието ще бъдат под 20 градуса. Графика НИХМ

Максималните температури по Черноморието ще бъдат под 20 градуса. Графика НИХМ

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде по-високо от средното за октомври. Днес от запад облачността ще се разкъсва и намалява, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. Над Източна България почти през целия ден облачността ще се задържи значителна и на отделни места, главно в югоизточните райони ще има превалявания от слаб дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 20°, в София - около 18°.

Преди обяд над планините облачността ще е значителна, но от запад ще се разкъсва и намалява. Слаб дъжд ще превали главно в Странджа и Сакар. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 5°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на отделни места, главно по Южното Черноморие, ще превали дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 16°-19°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала.