Показват златна колесница в "Нощ на музеите" в Бургас в Националния исторически музей в столицата. Колесницата ще бъде представена в Археологическия музей в Бургас и всички посетителите, които се включат в проявата ще могат да я видят.

Бургаските музеи за 6-ти път участват в "Нощта на музеите". Тази година инициативата, която се провежда традиционно на 14 май се пада в събота. Началото ще бъде дадено в 17 часа и музеите ще бъдат отворени за посещение безплатно до полунощ. В Етнографския музей ще има седянка и всеки ще може да седне зад стана и да втъче своята нишка в общата черга, така както се е правело навремето от нашите баби. В Природонаучния музей ще бъдат показани експозиии от изчезналите видове птици у нас, както и най-богата колекция от минерали. Посетителите ще могат да разгледат и изложбата с фотографии на Татяна Стефанова-Байкушева, които показват красотите на Южното Черноморие, снимани от високо.

В Историческия музей са представени изложбите "135 години от Априлското въстание, участието на българите от Бургаския край" и "Освобождението на Бургаския край и приносът на фамилия Лермонтови в Руско-турската освободителна война и възстановяването на Бургас през 1878 г.". В изложбата са включени и оригинални турски оръжия. На втория етаж в музея са представени пълните сбирки със сервизи от порцелан и стъкло от XVII - XIX век. "Ценните експонати са в музея след като бе разбит канал за износ на антики преди няколко години. Вече показваме пълната колекция", обясни директорът на Бургаски музеи Цоня Дражева. Колекцията включва сервизи, часовници за камина, картини.