Автомобилите са нови и са с висока проходимост. Снимки ОД на МВР Бургас

Автомобилите са нови и са с висока проходимост. Снимки ОД на МВР Бургас

Полицията и жандармерията в Бургаско получиха 73 нови патрулни автомобила с висока проходимост. Те са осигурени в рамките на механизма за спешна помощ по фонд "Убежище, миграция и интеграция" и фонд "Вътрешна сигурност" и в частност на Рамковото споразумение "Подкрепа за справяне с миграционния натиск по българските външни държавни граници". Те бяха предоставени за нуждите на органите на реда в област Бургас на тържествена церемония, която се проведе на Морска гара – Бургас. В церемонията участваха областният управител на Бургаска област - Вълчо Чолаков, кметът на община Бургас - Димитър Николов, зам.-кметът по икономика и финанси на община Бургас - Красимир Стойчев, заместник-апелативнияя прокурор - Йовита Григорова и административният ръководител на Бургаска окръжна прокуратура - Георги Чинев.

За нуждите на Областна дирекция на МВР - Бургас са разпределени 53 автомобила, а за Зонално жандармерийско управление – Бургас - 20. С автомобилите ще бъдат обезпечени всички районни управления в региона, чиято специфика – три външни за Евросъюза граници - сухопътна, морска и въздушна, дава стратегическото местоположение и огромната отговорност, лежаща на плещите на полицейските служители от Южното Черноморие.

Директорът на ОДМВР – Бургас – старши комисар Калоян Калоянов изтъкна важността на събитието по предоставяне на 73-те патрулни полицейски автомобили, като разясни на присъстващите иновативното им оборудване, изразяващо се в наличието на система за автоматизирано разпознаване на регистрационни номера, таблет, мобилен термопринтер, механично устройство за принудително спиране на превозни средства и комплект за обезопасяване на местопроизшествия. Старши комисар Калоянов изрази вярата си в уменията на полицейските служители, доказвани не един и два пъти през годините, като им пожела по-висока степен на мотивираност и енергия за справяне с приоритетните за Южното Черноморие задачи.

Тържествено ритуал за освещаване на новите 73 патрулни полицейски автомобили с повишена проходимост извърши архиерейския наместник - отец Севастиян, който благослови служителите на реда, пожелавайки им здраве и успехи в предизвикателствата на нелеката полицейска професия.

Галерия