P13601351

P13601351

Посланикът на Косово опита рибена чорба в Царево Той се организира с подкрепата на Община Царево, на кмета - Георги Лапчев и фондация "Чисто Черно Море" с председател Ути Бъчваров.

Началото бе дадено с литийно шествие, което тръгна от църквата "Свето Успение Богородично" в квартал "Василико". Най-оспорвана бе кулинарната надпрева за приготвяне на рибена чорба между отборите на Царево, Ахтопол, Лозенец, Синеморец, Варвара и "Луди баби". Певецът Дичо влезе в ролята на майстор-готвач и представи Синеморец в състезанието, но единодушният фаворит на журито бе отборът на Лозенец.

Кулинарният водещ - Ути Бъчваров по това време приготви на 1000 порции миди с ориз. Ястието бе забъркано по стара черноморска рецепта, а присъстващите се насладиха на кулинарното изкушение, което свърши за минути.

Сред гостите на фестивала, които се насладиха на майсторството на участниците и на техните кулинарни специалитети бяха и комодор Митко Петев – командир на военноморска база "Бургас", областният управител на Бургас Константин Гребенаров,  д-р Марко Арнд – ръководител на фондация "Конрад Аденауер", политици, общински съветници, артисти.