IMG_5367

IMG_5367

Пожарната в Царево получи нови коли

полски пожари. Те са от малък и среден клас и са пригодени за работа в пресечени местности със система за пълноприводно задвижване 4x4. Имат системи за самоохлаждане, осветление, електрически агрегати и са напълно обурудвани за работа. Те са на марката Ивеко, а оборудването е на фирмата Магирус.  Малкият автомобил побира IMG_53151 т. вода и 300 литра пенообразувател, а големият 3 т. вода и 600 литра пенообразувател. По-големият от двата автомобила е снабден и с водно оръдие. Машините ще бъдат дооборудвани и за работа в градска среда.

На тържествената церемония по приемане и освещаване на машините присъстваха кметът на община Царево - Георги Лапчев, началника на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас комисар Васил Василев, началника на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Царево Кирил Киряков, екипа на пожарната в Царево и др. Водосвет за здраве отслужи отец Стоян Кралев.

"Надявам се, че с новата и надеждна техника ще може да се осигури по-качествена услуга за гражданите. С новите две машини автомобилният парк на районната служба нараства на 4 автомобила. С тях ще може да се реагира по-своевременно", заяви началника на местната служба Кирил Киряков.

Средствата за закупуването на авомобилите са осигурени по проект.