IMG_1829

IMG_1829

Правят път за рибарите в Синеморец

който ще се реализира с европейски средства. Стойността му е 246 446.69 леваНа събитието присъстваха още секеретарят на община Царево - Мария Конярова, кметът на Ахтопол - Атанас Желязков, кметският наместник на Синеморец - Костадин Диков.IMG_1888IMG_1853

"Това е един проект от особено значение за всички нас и най-вече за местната рибарска общност. Благодарение на европейските средства рибарите в Синеморец ще имат един напълно нов път към своите лодкостоянки. Ще направим всичко възможно до началото на активния летен сезон проектът да бъде готов и ремонтните дейности да приключат", заяви кметът Лапчев.

С безвъзмездната финансова помощ по този проект ще се извърши реконструкция на улица "Преображение" в село Синеморец, която представлява и единствен път до лодкостоянката в населеното място. С реализацията на проекта се очаква да се подобри крайбрежната инфраструктура в района, както и да се подобри безопасността и условията, при които рибарите достигат до пристана и извършват своята дейност. Основната цел на проекта е създаване на стабилна основа за устойчиво развитие и подобряване качеството на живот на рибарската общност в село Синеморец. Сред основните дейности по проекта са изграждане на улична и тротоарна настилка, улично осветление и др.