DSC_3369

DSC_3369

Празничен звънец в двора на Кирил и Методий

Най-нетърпеливите - първокласниците и техните родители, дойдоха още преди началото на официалната церемония за откриването на учебната 2016-2017 година. Момченцата и момиченцата, накипрени като за бал, заеха централно място на площадката. Вратлетата на първолаците бяха закичени с хартиени моркови и значки - звездички.DSC_3198DSC_3321DSC_3360DSC_3348DSC_3402DSC_3424

"Първият учебен ден е много специален за всички нас. Празник на тържеството на духа. В семейството на "Кирил и Методий" ще влязат и първолаците. Училището ще ви заплени с обичта на вашите учители", с тези поетични и искренни думи директорката на СУ "Св. св. Кирил и Методий" Снежана Няголова се обърна към първолаците.

Двоен празник събра настоящи ученици, преподаватели и родители на днешната церемония - изцяло обновения училищен двор. Така централното елитно училище зарадва своите възпитаници с новата придобивка. На днешния 15-и септември дойдоха зам.-областният управител на област Бургас - Севдалина Турманова, кметът на Община Бургас - Димитър Николов, заместник-кметът по образование в Община Бургас - Йорданка Ананиева и други.

"Честит първи учебен ден. За мен е чест и гордост, да бъдат днес тук с вас . Благодаря на всички родители, че избраха СУ "Св. св. Кирил и Методий". С вашия избор оценихте качеството на образованието в учебното заведение", заяви кметът Николов. Той не спести хвалебствия, че училището е първото в региона, където ще се преподава и китайски език. Димитър Николов пожела на първолаците, на техните каки и батковци от гимназията шестиците да бъдат най-често срещаните оценки в бележниците им.

Както си е редно по традиция бе изнесено и училищното знаме. Дошлите на празника аплодираха и изпълненията на възпитаниците на школото.

По стар български обича директорката Няголова лисна менче вода за старта на новата учебна 2016-2017-а година. Пред стотиците погледи на гости, ученици, родители, колеги Няголова обяви началато на първия учебен час с школския звънец.

2372 деца тръгнаха за първи път на училище в Бургас. Това е броят на първолаците в цялата община, които днес прекрачиха за

първи път класната стая. Първокласниците са със 150 повече в сравнение с миналата година.

Кой избра СУ Кирил и Методий?