Предлагат театрал за званието "Почетен гражданин"

"На тридесет и осмото заседание на Общински съвет Бургас, с наше решение, присъдихме престижното звание "Почетен гражданин на Бургас" на Юлия Огнянова. Това което някак си ни убягна е, че сред неудостоените с това звание е Методи Андонов. Него заедно с Юлия Огнянова възприемаме като  събирателния образ на "Театъра на единомишлениците". Тяхното творчество е историята на най – доброто правено на родна сцена. Те са и нашите бургаски посланици на световната сцена на театралното изкуство. Юлия Огнянова е двигателят на процеса за събиране на творците в Бургас, но те четиримата заедно са участниците и опората за съществуването им в това славно новаторство", се казва в докладната записка.

Когато Юлия Огнянова разбрала, че е удостоена със званието "Почетен гражданин на Бургас" отказа да го приеме, защото другите трима не са предложени за това отличие.

В тази връзка двамата съветници предлагат на общинските съветници спешно "да поправим тази наша грешка, като удостоим със званието "Почетен гражданин на Бургас" и Методи Андонов посмъртно.

Вили Ценков и Леон Даниел, които са били част от екипа работил с Юлия Огнянова вече са носители на званието.