DSC_0729

DSC_0729

Представят опита на порта в помощ на младите която ще се проведе на 10-ти май в София. Поводът е представяне на схемата "Създаване на заетост на младежи чрез осигуряване на възможност за стаж” по ОП „Развитие на човешките ресурси".

Апостолова ще представи опита и добрата практика на бургаския порт при усвояването на европейски средства за наемане на безработни младежи до 29 години без стаж по придобита от тях специалност.

"Пристанище Бургас" ЕАД работи по схемата от юни 2011 г. Към настоящия момент своя стаж са завършили успешно шестима младежи до 29-годишна възраст. В момента стажуват 10 младежи и се очаква назначаването на още шест. Взимайки решение за участие, ръководството на порта си постави конкретна цел - създаване информационна база данни за квалифицирани млади хора в Бургас, които познават дейността на пристанището и в случай на освобождаване на работни места от пенсионери или при бъдещо развитие, те да са вече подготвени да започват работа.

"Много е важно като работодател да участваме в подобни възможности, защото това ще повиши конкурентноспособността и самочувствието на младите хора в бургаски регион. От друга страна се ориентираме в нивото и качеството на образованието и реално можем като работодател на последващ етап да поставяме изисквания към образователните програми и съществуващите специалности в нашата образователна система", коментира г-жа Апостолова.