Film1

Film1

Премиера на филм за тайните на черноморската Атлантида в Деня на Варна

от завършилата наскоро подводна експедиция на екип български и чуждестранни учени в Черно Море. В нея са представени факти и непоказвани кадри в подкрепа на хипотезата, че на територията на днешна Варна и региона е възникнала първата цивилизация, поставила основите на шумерската и египетската цивилизации.

Автор на филма, озаглавен "Тайните на Черноморската Атлантида. Суперкултурата Варна" е Христо Смоленов, който беше част от изследователската група в подводното пътуване. Ученият изследва задълбочено закодираните символи, присъстващи в откритите артефакти на най-старото злато в света от Варненския некропол. Консултанти на проекта "Черноморска Атлантида" са му проф. Иван Маразов, акад. Йордан Йорданов, антрополог, както и проф. Диана Гергова. 

В 17 часа на централен вход, пред сградата на търговския център, тържествен концерт ще изнесе Представителния духов оркестър на Военноморските сили. В музикалната програма, посветена на Деня на Варна, ще бъдат включени както маршови произведения, така и изпълнения на популярна филмова музика.

Днес+