DSC_6971

DSC_6971

Премиерът откри трафик кулата във Варна "Пристанищна инфраструктура", откриха днес новия брегови център за управление и информационно обслужване на корабоплаването, базиран във варненския квартал "Аспарухово". Четириетажната сграда е част от европейския проект "Информационна система за управление на трафика на плавателните съдове", на обща стойност 39,1 млн. лева. Оперативният брегови център обслужва морските пространства северно от нос Емине до Дуранкулак.

Държавата ще продължи активно да помага на спорта във Варна, още повече след ударните победи на футболен клуб "Черно море". Това сподели след церемонията пред журналисти Бойко Борисов. Той пое ангажимент за осигуряване на средства за ремонт на стадион "Тича". "Ще помагаме и на други спортни клубове, които доказват, че работят сериозно и искат да се развиват", допълни той. 
Министър-председателят посети и ВВМУ "Н. Й. Вапцаров", по покана на ректора на университета – кап. I р. проф. Боян Медникаров. Премиерът бе посрещнат с почетен караул, а след това бяха открити нов обучителeн център за контрол на морския трафик, част от националната система за контрол на трафика (VTMIS), и виртуален навигационен комплекс.

Галерия