Превалявания от дъжд се очакват през следващата седмица. Снимка Архив Черноморие-бг

Превалявания от дъжд се очакват през следващата седмица. Снимка Архив Черноморие-бг

В неделя над Западна и Централна България ще се развива купеста, в следобедните часове и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, има и условия за градушки. Повишена е вероятността за значителни локални валежи в западните райони, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

В Източна България ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от североизток. В по-голямата част от страната дневните температури ще достигат, в отделни райони и ще надхвърлят 30°.

В началото на следващата седмица ще премине студен атмосферен фронт. В понеделник на много места, главно в северозападната половина от страната, във вторник на места и на изток, ще има валежи с гръмотевични бури и градушки. По-висока вероятност за значителни количества и интензивни явления има в Западна и Централна България, както и в отделни североизточни райони. Вятърът временно ще е от северозапад, температурите ще се понижат с 4-5 градуса и във вторник максималните ще са между 23° и 28°. Най-малка е вероятността за валежи в Югоизточна България, където ще бъде и с най-високите температури.

В сряда и четвъртък вятърът отново ще придобие източна компонента, през втория ден ще се усили. Ще преобладава слънчево време. В сряда вероятността за краткотрайни следобедни валежи е по-малка, а в четвъртък и петък в западната половина от страната отново се повишава. Температурите ще се повишат и максималните в четвъртък ще са между 27° и 32°.