Yordanov1

Yordanov1

Приключиха преговорите между ГЕРБ и Кирил Йорданов. Резултатите се пазят в тайна

по-късен етап.

Новината бе съобщена от кмета Кирил Йорданов. В отговор на въпрос, дали преговорите с управляващата партия продължават следващата седмица, той отговори с "Не". Градоначалникът заяви още: "За мен всичко приключи" и отказа допълнителна информация с думите, че си е поставил своите условия и знае какво иска. 

Пред репортер на "Днес+" лидерът на ГЕРБ във Варна Павел Димитров потвърди, че преговорите са приключили. Той определи изходът им като положителен. Димитров заяви, че решението ще бъде обявено, когато се произнесе местната структура. Окончателното решение пък ще бъде на Изпълнителната комисия, на която ще бъдат предложени поне три кандидатури за кмет от Варна. 

Припомняме, че разговорите между ГЕРБ и кмета Кирил Йорданов започнаха, след като във Варна премиерът Бойко Борисов заяви, че Йорданов може да е техният кандидат за кмет. "Всички знаят за дългогодишното ми приятелство с кмета Кирил Йорданов. За нас е важно кметът да работи добре с правителството", каза Борисов. Той възложи преговорите на областния лидер Павел Димитров. Той пък обяви, че ГЕРБ настояват Йорданов да е партиен кандидат, а не независим.

Днес+