"Приморец" се завърна с 5 звезди и блясък

Областният управител Константин Гребенаров, кметът Димитър Николов, заместниците му, депутати, консулът на Турция в Бургас Сибел Еркан, почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев, шефът на Областна дирекция на МВР комисар Милен Димитров, неговият предшественик Красимир Петров, бившият министър на вътрешните работи Георги Петканов, сливенският митрополит Йоаникий бяха сред поканените на тържеството.

 

Гостите бяха посрещани под звуците на валсовете на Йохан Щраус в изпълнение на квартет "Интро". За настроението на празнуващите се погрижиха "Дани Милев бенд", Орлин Горанов и Мариана Попова. Водещ на празника бе Богдан Томов.

Водосвет за здраве отслужи сливенският митрополит Йоаникий. Той пожела здраве и успех на собственика на петзвездното бижу Димитър Караненов и на неговото семейство.

Обновеният хотел е запазил съществуващата хотелска част, рецепцията и ресторантите на две нива с отделните входове. Модерната сграда е разположена на площ от 26 000 кв.м. на местри от Централния плаж. Хотелът напомня за градската архитектура от първата половина на XX век и е проектиран от архитект Наталия Люцканова.

Гранд хотел и СПА "Приморец" разполага с 147 стандартни и делукс стаи и апартаменти, 12 офис помещения със самостоятелен вход, апартаменти тип "Апарт хаус", оборудвани в елегантен стил и модерен дизайн.

Достъпът до конферетната зала, лоби-баровете и пиано бара е чрез самостоятелен вход. Романтичният ресторант "Салини" впечатлява със средиземноморската кухня, а ресторант "Приморец" - с перфектна европейска кухня и български специалитети. Хотелът разполага с лечебно-възстановителен център, съчетаващ уелнес и СПА процедури, покрит плувен басейн, фитнес зала, салон за красота и лекарски кабинет. "Приморец" разполага не само с външен, но и с подземен паркинг с 60 охраняеми паркоместа.

"Залагахме на визия, демонстрираща майсторство в детайла", каза управителят на инвеститорската фирма "Бургариен директ райзен" Димитър Караненов.

Дворното пространство на хотела е решено елегантно като прехода към Морската градина е незабележим. Дискретният вход от самата градина към откритий басейн на комплекса представлява романтична беседка с купол, разположена сред зеленина.