Synito

Synito

Проблемите в Сънито ще се решават чрез диалог

новосформираната асоциация на бизнеса в комплекса и ръководството на акционерното дружество.

"Крайно време е да бъде сложена точка на безсмислената деструктивност и хаоса, а хората, които работят в Слънчев бряг да осъзнаят, че добрият имидж на курорта може да донесе единствено ползи, както за собственици и туристи, така и изобщо за българския туризъм", коментира изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров. Той подкрепи председателя на асоциацията Ангел Палийски, според който би било полезно да се правят регулярни срещи между дружеството и асоциацията, на които да се обсъждат възникналите в течение на сезона проблеми и да се търсят ефективни и бързи решения. Според Димитров подобна активна комуникация би била изключително преимущество за организацията на съвместната работа.

От основна важност е обмислянето на проект за нова, по-оптимизирана транспортна схема, по европейски стандарти, за която ще се търси мнението на всички заинтересовани. 

Неоспорим факт е, че Слънчев бряг е един от най-големите европейски курорти и се очертава като една от най-горещите летни дестинации на континента. Наложените напоследък от ръководството стриктни мерки за вътрешен ред и сигурност в комплекса, за съжаление се оказаха нежелани от определени среди, свикнали да работят извън изискванията на закона.

Равносметката доказа, че прилаганите от 2 години мерки за транспорт и контролен режим в Слънчев бряг дават изключително добри резултати. Ръководството на МВР, отчете драстично снижаване на престъпността – проституция, незаконни таксита, грабежи, кражби и измами върху чуждите туристи. Посланиците на чужди държави също поощриха положителните промени в българския курорт, с оглед сигурността и комфорта на своите граждани. Опитите на т.нар. "Съюз на собствениците" в Слънчев бряг да торпилира мерките за ред по алеите, контрол, синя зона и график на придвижване на МПС се оказаха неуспешни.