IMG_1054_-2

IMG_1054_-2

Продават 100 творби за нуждаещи се деца във Варна помощ на децата от домовете "Другарче" и "Княгиня Надежда" във Варна и помощно училище - интернат "Свети свети Кирил и Методий" в село Кривня. Благотворителната кампания се организира от фондация "Свети свети Константин и Елена". Сред творбите, които ще бъдат продадени благотворително са картини на Павел Митков, Димитър Манолов, Стоимен Стоилов и Васил Петров.

С част от средствата от предходни разпродажби и тази година фондацията, с любезното съдействие на галерия "Графит" и галерия "Арт Маркони", поръча изработката на произведения на изкуството, с които да обогати фонда си.  По традиция част от произведенията са предоставени изцяло или частично безвъзмездно от своите автори. Кампанията по набиране на средства ще започне утре и ще продължи до началото на декември.

Благотворителната разпродажба на произведения на изкуството 2013 има за цел да осигури не само необходимите ежегодните ремонтни дейности в трите институции, но и да акумулира средства за така необходимото духовно и културно израстване на децата в неравностойно социално положение.