0035

0035

Проверяват сделките с имоти в Несебър 9 г. назад

от дюните в морския град, в края на м.г.

Борисов изпрати писмо до изпълняващия длъжността главен прокурор Бойко Найденов, в което настоява да бъде разпоредена проверка на всички извършени разпоредителни сделки с държавни и общински земи в община Несебър, свързаните с тях разрешителни, издадени от отделни министерства и ведомства, както и на всички длъжностни лица, участвали във вземането на решенията и издаването на документацията. Премиерът настоява проверката да обхване периода от 1 януари 2004г. до 31 декември 2012г.

Министър-председателят разпореди днес на министрите на регионалното развитие и благоустройството, на околната среда и водите и на земеделието и храните, заедно с депутатите от ГЕРБ, да предложат на Народното събрание необходимите промени в Закона за горите, Закона за опазване на околната среда, Закона за биологичното разнообразие и Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, за да не се допускат подобни сделки и строежи.

Премиерът Борисов апелира в проверката на цялата документация и в консултациите за промени на законодателството да се включат и представители на неправителствения сектор.