Първият за сезона лайнер акостира в порта в Несебър

Плавателният съд ще отплава по обяд. Но борба на лайнера има 226 туристи - предимно французи, също и белгийци, немци, австрийци, испанци и американци, които ще посетят Стария Несебър. Любопитен факт е, че в състава на екипажа на туристическия лайнер участват 23-ма български моряци и специалисти. Несебър е единствената спирка на кораба в България. Той идва от порт Мудания на Мраморно море и от Несебър ще продължи за Одеса.

 

 

За обслужване на туристическите лайнери "Митница Бургас" поддържа сезонен митнически пункт в "Пристанище Несебър". Там по график се изпращат командировани митнически екипи от "Митница Бургас" за своевременен бърз и ефективен митнически контрол при пристигането и отплаването на всеки круизен кораб. За целта митническият пункт на Морска гара Несебър е оборудван и функционира според европейските митнически изисквания.

45 туристически лайнера се очаква да акостират в порт Несебър от април до ноември тази година, според предварителния график на митницата за новия туристически сезон.