DSC_1515

DSC_1515

Радио Бургас влезе в час в Електрото

професионалната гимназия. Водещият на предаването "Гларуси и шамандури" Георги Янакиев гостува на ученици от XII клас с класен ръководител Руска Караджова. Часът мина под мотото: "Непознатият Яворов". Учениците имаха възможност да задават своите въпроси, свързани с живота и творчеството на гениалния поет на литературоведа Георги Райков.DSC_1510DSC_1537DSC_1526

Директорът на професионалната гимназия Коста Папазов не пропусна нестандартния час, в който активно се включиха учениците на ръководеното от него школо.

Записът на предаването ще бъде излъчен през април. Това е първото от общо пет издания на "Гларуси и шамандури", които ще бъдат записани в избрани от "Радио Бургас" учебни заведения. Темите, по които ще се говори ще бъдат различни, както и основните гости, с които ще се срещнат учениците.

Записите ще бъдат излъчени в пет поредни недели през април и май. Първото, което бе записано в ПГЕЕ "Константин Фотинов" ще бъде излъчено на 23-и април - Международен ден на книгата и авторското право.