Reformatorski

Reformatorski

Реформаторите със структура в Бургас

"Зелените", "Синьо единство", НП "Свобода и достойнство", СДС и БЗНС излизат с обща платформа и на местно ниво.

Регионалната структура на Реформаторския блок (РБ) ще следва дванадесетте начала, залегнали в основата на обединението. Сред тях е включване на инструментите на пряката демокрация и гражданския контрол при взимане и изпълнение  на решения. Затова една от първите стъпки  на Реформаторския блок в Бургас е създаване на Граждански съвет, който ще е мостът между жителите на  морския град и седемте политически сили. В Гражданския съвет, който ще има съвещателен формат, ще вземат участие личности с активна гражданска позиция. Сред тях са: учени, преподаватели, юристи, икономисти, медици, хора на изкуството, като повечето никога не са се занимавали с политика.

Предложенията за членове бяха обсъдени снощи, на третото  заседание на Реформаторския блок в Бургас. Всяка от седемте партии посочи по няколко души, мотивирайки се с личните и професионални качества на кандидатите. Водещо, за да получат подкрепа от останалите,  бе обосноваването  с какво конкретният  човек ще допринесе  за развитието на Реформаторския блок.

Окончателният състав на Гражданския съвет най-вероятно ще бъде представен след две седмици.

"Членовете му  ще защитават  интересите на бургазлии и жителите на града, докато ни помагат във взимането на решения. Затова е важно сред тях да няма такива, участвали в бившата Държавна сигурност", заявяват от Реформаторски блок в Бургас.

По свое желание членовете на Гражданския съвет ще попълнят декларации, че ще  бъдат проверени за съпричастност към ДС. От Реформаторския блок са категорични, че сред тях няма място за  бивши агенти.