Ремонтират училища в Бургас с 5 млн. лева

Реконструкцията е по проект "Подобряване на образователната инфраструктура в община Бургас" и се осъществява с финансовата помощ на ВФФР и със средства от оперативна програма "Регионално развитие” (2007-2013). В училищата и градината ще бъде подменена дървената дограма с PVC стъклопакет, ще бъдат извършени външни и вътрешни ремонтни работи, реконструкция на сградни електро, ВиК и ОиВ инсталации, изграждане на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания, доставка на компютърно оборудване и софтуер.

 

В проектът са включени ПГАЕ "Гео Милев", ПГНЕ "Гьоте", ПГСАГ "К. Фичето", СОУ "Иван Вазов", ПГЕЕ "К. Фотинов", ОУ "Елин Пелин" и ЦДГ "Ханс Кристиян Андерсен".

Ремонтът на ЦДГ "Ханс Кристиян Андерсен" стартира на 1 май. За да не бъде нарушена дейността на градината, община Бургас е предвидила част от децата да бъдат приети във филиала на ЦДГ "Х.К.Андерсен", намиращ се също в комплекс "Лазур". Останалата част от децата ще бъдат извозвани с общински училищни автобуси от двора на ЦДГ "Х. Кр. Андерсен" до ОДЗ 8 "Брезичка" в к-с "Славейков".

Строително-ремонтните дейности стартират още през пролетта, като идеята е основната част от тях да бъде извършена през лятото, когато е ваканционния период за училищата. Така учебните заведения по проекта ще бъдат напълно готови да посрещнат своите ученици за новата учебна година през септември.