GazovPistolet

GazovPistolet

Русенец зарежда пистолет в автобус, стряска пътниците

за Бургас. Инцидентът станал на 4 юли около 21.40 часа. Сигналът са инцидента е подаден на телефон 112 от 26-годишно момиче от бургаския квартал "Горно Езерово".

Своевременно към бензиностанция "Петрол" в района до Бургаския гробищен парк, преди влизане в града, са изпратени полицейски автопатрули от служители на на Пето Районно управление "Полиция" - Бургас и специализираните полицейски сили, които благодарение на професионалната си и бърза намеса са спрели автобус "Сетра", с бургаска регистрация, като са задържали 46-годишния притежател на пистолета.

По свидетелски данни е установено, че П.П. по време на пътуването, извадил от багажа си пистолет и го заредил демонстративно. Пътуващите в автобуса около 20 пътници, сред които и руски туристи, станали свидетели на действията на 46 годишния русенец, като въпреки преживения силен стрес и уплаха, водачът на автобуса запазил самообладание и помолил 26-годишната бургазлийка да алармира на телефон 112 за възникналата ситуация.

От П.П. освен газовия пистолет "Екол компакт", 9 мм, с протокол за доброволно предаване е иззет и пълнителя със седем газови патрона. Към момента 46-годишния русенец е задържан в Пето Районно управление "Полиция" - Бургас за срок от 24 часа, като му е взета кръв за анализ, с цел установяване употреба на алкохол или други упойващи вещества. Причините за извършеното деяние са в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление "Полиция" - Бургас.