Руснаци искат да строят спортна база в Несебър и управителят на компанията Виктор Архипов на среща с ръководството на общината.

Те обсъдиха различни варианти за реализация на проекта им, които включват построяване, закупуване или ползване на концесия на спортни терени, където руски отбори от различни детско-юношески школи да провеждат своите подготвителни лагери.

По време на презентацията на дейността си инвеститорите запознаха своите домакини с дългогодишния си опит в сферата на спорта и най-вече във футбола. Основна част от дейността на потенциалните партньори на община Несебър е организацията на тренировъчни лагери, детски и младежки турнири и консултации при разработването на различни програми за развитие на младежкия футбол в Русия и чужбина.

Кметът Николай Димитров представи детайли от общинската стратегия за развитие на футбола, която включва също идеята за строителство на модерна тренировъчна база, обновяване и реконструкция на съществуващите стадиони и създаването на футболна академия за талантливи деца от региона и цялата страна.

Гостите бяха впечатлени от информацията за съществуването на два професионални и 15 аматьорски клуба на територията на общината, които се подготвят и играят срещите си върху терени в съставните селища.