TICB

TICB

Руснаците питат за семейни почивки у нас което се проведе в руската столица Москва. На щанда на община Бургас посетителите са се запознали с опциите за активна почивка, пълноценен отдих и фестивалите, които се провеждат тук.

Щандът на Бургаската община бе част от общата визия на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма с обща площ от 521 кв. м. Акцентът в него бе върху предстоящите Великденски празници и възможностите за туризъм в нашата страна и Бургаския регион.

Негови гости бяха представители на българското посолство в Русия – Пламен Грозданов – извънреден и пълномощен посланик на България в Руската федерация, Илиян Цонев – ръководител на службата по търговско-икономически въпроси и Димитър Заяков – заместник-ръководител на търговската служба.

Бургас предизвика силен интерес от страна на руските туроператори и жители, като позната и обичана туристическа дестинация. Едни от основните запитвания на посетителите бяха свързани с възможностите за семейни почивки и детски лагери в Бургас. Над 40 представители от различни страни са заявили интерес за взаимно сътрудничество и съвместни инициативи с делегацията от Община Бургас.