P05A4736

P05A4736

С 56 кг. баница посрещат "100 Gypsy Violins" който свири само по памет, "100 Gypsy Violins" ще бъдат приветствани подобаващо на родна земя. Тази година те ще посетят два града в България – Пловдив на 1 септември и Бургас на 3 септември.

За приготвянето на грандиозната баница ще бъдат ангажирани 8 готвача, които ще използват 40 кг брашно, 125 яйца, 50 кисели млека, 20 кг сирене. Баницата ще бъде с диаметър над 1 метър. Голям труд ще падне и голям оркестър ще нахранят. P05A4762Инициативата напомня някой традиционен фестивал на кулинарията, а традиционните елементи не липсват и при 100-те Унгарски цигулки. Облечени в типични унгарски носии, с елементи от циганската култура, допълнени с класиката на най-големите композитори в историята и лудите ритми на горещата номадска култура, тези творци ще ви пренесат в истинска приказка от звук и визия. Несравними са по своята същност, тъй като те смесват два стила и пресъздават картини от старинни австрийски замъци и едновременно от далечни пустини.

На сцените на Античния театър в Пловдив и на Летния театър в Бургас ще звучат известните симфонии "Цигански барон", "Радецки марш" от Йохан Щраус, "Валс на цветята" от Пьотър Чайковски, "Унгарска рапсодия" от Франц Лист, "Чардаш" от Виторио Монти и това е само една малка част от репертоара на "100 Gypsi Violins".

Насладете се на изяществото да правиш музика с душа и сърце на 1 септември, в Античен театър Пловдив, от 20:00ч. и на 3 септември, в Летен театър Бургас, от 20:00ч.

Можете да закупите билети на цени от 20 до 60 лева и ВИП 70 лева, на касите пред Община Пловдив и на Държавна Опера Бургас, в търговската мрежа на магазини "Пикадили", "Офис 1", "Германос", бензиностанции ОМВ и онлайн на Eventim.bg.