С полет от Тел Авив откриват сезона на "Летище Бургас"

"Болкан Холидейс" от Израел в 15:35 часа на най-слънчевото българско летище.

 

 

167 туристи бяха посрещнати от ръководството на летището и представители на медиите под звуците на дамски цигуларски квартет.

Полетите от Тел Авив до Бургас са първите от лятната чартърна програма. До края на април летище Бургас ще посрещне още чартърни полети с туристи от Русия, Белгия, Скандинавските страни.

Нови възможности за пътуване предлага и лятното разписание на редовните линии на летището. През лятото на 2011 година от Летище Бургас ще се изпълняват редовни полети  до 27 дестинации до Европа и Азия от 16 авиокомпании. Към настоящия момент са заявени 123 чартърни дестинации, които ще бъдат изпълнявани от 55 авиокомпании.

Новите дестинации, до които ще се изпълняват редовни полети през това лято са: Стокхолм (Швеция), Копенхаген (Дания), Казан, Перм и Уфа (Русия), Берлин, Лайпциг и Падеборн (Германия), и Виена (Австрия).

Нови чартърните дестинации от летище Бургас са: Бари, Бергамо (Италия), Каркира (Корфу), Донецк (Украйна), Нант (Франция).

Ръст на полетите се очаква от Русия, Израел, Чехия, Унгария, някои от скандинавските страни и др. Планиран е и трикратен ръст на полетите по вътрешни линии от Бургас до София.

Летище Бургас посреща новия чартърен сезон с по-големи възможности за приемане на самолети, благодарение на реализирания проект за разширение на перона с четири допълнителни самолетни стоянки, в който „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД инвестира. За подобряване на бързината и качеството на обслужване на пътниците и въздухоплавателните средства беше закупена нова обслужваща техника и оборудване. В експлоатация е нова карго сграда, предстои завършването и на новата административна сграда на аеропорта, както и на нова сграда за пожарната на летище Бургас. За тази година е планиран и стартът на строителството на новия пътнически терминал.