DSC_0434

DSC_0434

С пълно мнозинство избраха лидер на АБВ

от Сарафово е бил единствената кандидатура, издигната по време на учредителното събрание на партията в морския град. За него са гласували 126 от 126 присъствали, каза Иван Киров пред Черноморие. Киров, който е от активистите на партията е водил протокола по време на събранието. На конференцията е избран и съвет от 20 души.

240 са членовете на АБВ в община Бургас по информация на Черноморие. По устав, за да бъде легитимен избора на ръководство, на конференцията трябва да присъстват 130 от тях. По думите на Иван Киров участвалите в събранието са 126. "Членовете в община Бургас са 171. Това е цифрата, която е подадена и в централата на партията в София", уточни пред Черноморие Георги Бинев.

"Ще работя за разширяване на клубовете ни в общината. Все още има места, където нямаме наши членове. Усилията ни са насочени и към младежките структури, както и към подготовка за предстоящите местни избори", коментира Бинев. Това е първото му сериозно участие в политическия живот в Бургас. Той е един от учредителите на партията.