Razdyala

Razdyala

С "Раздяла" откриват "София филм фест във Варна" днес

свидетели на откриването на третото издание във Варна с филма "Раздялата", след което зрителите ще се забавляват с изпълненията на македонската дъб реге кросоувър ска група "Conquering Lion", които ще дойдат специално за откриването на феста.

Наскоро нашумелия ирански филм "Раздялата", спечелил "Оскар" за чуждоезичен филм днес открива "София филм фест във Варна". Режисьорът на филма Асгар Фархади изрази чувствено надеждата хората от страната му да се отличават с наситената си култура, а не само с острите думи разменени между политици. "Много иранци по целия свят ни гледат в този момент и си ги представям много щастливи", сподели Фархади на церемонията по връчването на годишните награди на Академията. "Те са щастливи не само заради тази изключително важна награда, заради филма или заради режисьора, но защото във време, в което се говори за война, заплахи и агресия между политици в Иран, тяхната държава, тук говорим за тяхната славна култура". "Раздялата" е филм, в който зрителите сами отговарят за разнищването на историята и се питат въпроси.
След като зрителите се запознаят с историята на Надер и Симин представена през погледа на Надер и Симин Надер и Симин иранския режисьор Фахради, публиката ще може да се наслади на петък вечер с партито по случай официалното откриване. Във фоайето пред залата македонската банда Conquering Lion ще покаже уменията си на барабани, перкусии, тромпет, клавири, бас и тромбон. Всички зрители ще имат възможността да станат част от събитието. 

Днес+