Гостите ще се насладят на тристепенно меню и отбрани вина

Гостите ще се насладят на тристепенно меню и отбрани вина

С вечеря и винена дегустация ще започне второто издание на "Порт Прим Арт Фест". Гранд хотел и СПА "Приморец" ще посрещне гостите на 8-ми октомври в 20:30 часа. Събитието ще уважат част от творците участници във фестивала, начело с творческия директор на "Порт Прим Арт Фест" - художникът Стефан Божков. Събитието е отлична възможност за близка среща с арт елита на България и творци от Сърбия, Македония и Украйна.

Вечерта ще включва изискано 3-степенно меню, което ще бъде предложено на гостите в акомпанимента на български вина, носители на отличия от Балканския винен конкурс и фестивал (BIWC -The Balkans International Wine Competition  & Festival). Презентатор на вината и сомелиер на вечерта ще бъде лично Галина Нифору - дамата, начело на Българската асоциация на износителите на вино и основател и директор на BIWC. Подобен професионален консулт означава винени ноу-хау и вкусове от най-висока класа.

Вкусната вечер ще стартира с австрийска салата (белени домати, зелени салатки, печен пипер, краве сирене и дресинг). Тя ще бъде поднесена в компанията на "Istar Sauvignon Blanc 2017". Виното е отличено със сребърен медал на Балканския винен конкурс. 

Основното ястие на вечерта на официалното откриване на "Порт Прим Арт Фест" е пълнено свинско филе със спанак и моцарела в компанията на сос от сини сливи. То ще бъде поднесено със "Soulmates Rose Sauvignon Blanc 2017". Виното е носител на златен медал от Балканския винен конкурс.

Сладкият финиш на вечерта, ознаменуваща откриването на фестивала на изкуствата на Бургас, ще бъде любимият на всички чийзкейк. Вкусовете му ще изпъкнат още по-ярко и пълнокръвно в компанията на отличеното с двоен златен медал на Балканския винен фестивал "Thracian Treasures Mavrud 2012".

Присъствието на Галина Нифору на вечерята по случай откриването на фестивала на изкуствата "Порт Прим Арт Фест", е залог за класно пътешествие из света на българските вина с гид на световно ниво. За вкусовете на вечерта своя принос ще има и 3-степенно меню, дело на шеф Ивелин Кръстев, който има грижата за изисканите гастрономически изживявания на гостите на гранд хотел и СПА "Приморец". Освен обстановката и отличните вкусове обаче, залог за всяка една изключителна вечеря е компанията. В този случай, тя ще бъде повече от отлична: творците, част от "Порт Прим Арт Фест".

Събитието е с куверт на стойност 39.00 лева на човек.