3-_Кат_1_._реформинг

3-_Кат_1_._реформинг

Сагата с лицензите на "Лукойл" се принесе в социалната мрежа

присъединили към групата "Не искам идиоти, непомирисвали нефт, да спират НЕФТОХИМ" във facebook. На стената на групата работещи, журналисти и хора, свързани или не с рафинерията обменят мнения и коментари по темата. Хората, които работят в "Лукойл Нефтохим" са притеснени как ще се развие ситуацията и какво ще се случи и с тях.

Временно е спрян и един от проектите на рафинерията, свързан с опазването на околната среда.

Лицензите на "Лукойл Нефхотим" за управление на складовите бази бяха прекратени миналата седмица. Заповедта е на директора на агенция "Митници" Ваньо Танов. Причина за това е, че фирмата не е монтирала задължителните измервателни уреди, които да отчитат точните количества горива, които се пускат на пазара.

Сега случващото се с нефтокомбината се следи под лупа и в социалната мрежа. Групата е създадена от Стефан Цинцарски, който от години работи в рафинерията и е общински председател на "Движение Гергьовден" в Бургас.

"За 48 години това предприятие не е спирало производство, освен по аварийни причини. То не спря по време на "Лукановата зима", преживя кризата от 1997 година. И изведнъж, някой, и то правителството на страната решава, че като спре завода с административен акт от това ще произтекат невероятни положителни ефекти за страната. Ей, това не можем да си го обясним. "Нефтохим" е последният мохикан на българската нефтопреработвателна промишленост и от тишината в неговите инсталации никой няма да спечели, а най-малко държавата!", коментира Стефан Цицнарски.

Повечето от членовете на групата, които споделят мнението си смятат, че част от хората, които говорят публично по темата, в т.ч. за съжаление и членове на правителството демонстрират непознаване на темата. Интересът в социалната мрежа е голям и нови коментари се качват непрекъснато.