DSC_8589

DSC_8589

Северният плаж остава без стопанин, търгът се провали

бе извънредно прекратена концесията на плажа. В днешния търг взеха участие сружение "Младежка инициатива Вромос" и "Уинд Иновейшън 4" ЕООД. Въпреки силното желание от страна на администрацията да намери стопанин, които да се грижи за хигиената и безопасността на плажуващите, за съжаление и двамата кандидат-наематели имаха съществени пропуски в документацията, които не позволиха на Комисията по провеждане на търга да ги допусне до следващия етап, а именно отваряне на ценовите оферти.

DSC_8582 От сдружение "Младежка инициатива – Вромос" не представиха редица задължителни документи, а "Уинд Иновейшън 4" ЕООД, чиято документация е изрядна не бяха внесли задължителния депозит от 115 000 лева за участие в търга.

Ще бъде обявен нов търг за отдаване под наем на плажа по ускорена процедура и той ще се проведе на 28 юни.

"С цел плажът в най-големия, административен център на областта да не остане неохраняем всички желаещи да участват в новия търг могат да се консултират със специалистите от моя екип, за да не допускат отново пропуски в документацията. Искрено се надявам на 28 юни "Бургас-Север" да намери своя стопанин", заяви областният управител Константин Гребенаров.

За плаж "Иракли", в община Несебър имаше един кандидат - сдружение "Младежка инициатива – Вромос". Но документацията и този път бе в разрез с изискванията и кандидата не бе допуснат до отваряне на ценовата оферта.