Шефът на МБАЛ Бургас подаде оставка Оставката е мотивирана с негови лични и семейни причини, както и с факта, че се занимава със задълбочена научна дейност, която изисква повече време. Доц. д-р Стефан Станчев ще ползва и годишния си отпуск, който не е ползвал до този момент – до 8 ноември т.г.

Припомняме ви, че Съветът на директорите на лечебното заведение се председателства от г-жа Лучия Добрева (Министерство на здравеопазването), зам.-председател е доц. Петко Танев, а доц. д-р Стефан Станчев е член на съвета.

Временно задълженията на изпълнителния директор ще поеме един от двамата заместник-директори на МБАЛ-Бургас АД. Неговото име също ще бъде уточнено на заседанието на Съвета на директорите днес. Единият от двамата зам.-директори ще ръководи болницата докато Министерството на здравеопазването не назначи прокурист, който да поеме длъжността, пак временно – до свикване на Общо събрание на акционерите.

Общото събрание трябва да допълни състава на Съвета на директорите, като избере на мястото на доц. Стефан Станчев нов член. Общото събрание трябва да реши и кой да бъде новият изпълнителен директор на болницата.