Турнирът по водна топка започва днес от 17.00 часа на басейна в Меден рудник

Турнирът по водна топка започва днес от 17.00 часа на басейна в Меден рудник

Новият състезателен сезон по водна топка за девойки до 17 г. започва днес в Бургас. Домакин на първия турнир, от общо три, за тази възраст, е СКВТ "Черноморец". Надпреварата ще се проведе от 24-и до 26-и ноември на басейна в "Меден рудник”. Началото днес е от 17.00 часа. Освен бургаските ватерполистки, които са бронзови медали в новата кампания на родната федерация ще участват още пет отбора – шампионът "Ботев 2000", "Локомотив НН”, "Арда 2008", "КПС Варна" и ЦСКА.

"Черноморец" е домакин по право от класирането в последното първенство. Останалите два турнира ще се проведат в София на 26-28-и януари и във Враца на 30-и март-1-и април.

Днес бургаският тим играе срещу "Арда 2008" в трета среща от първия състезателен сеанс. В 17.00 часа надпреварата ще открият съставите на "Ботев 2000" и ЦСКА, а след тях във водата влизат отборите на "Локомотив НН" и "КПС Варна".

На 25-и и 26-и ноември започва и първенството за юноши до 19 г. Квалификационният турнир ще се проведе в столицата. "Акулите" са в група "Б" заедно с отборите на "Аква спорт", "Славия" и ЦСКА. В другия поток са "Локомотив НН", "Комодор", "КПС Вярна" и "Тича". В първия състезателен ден възпитаниците на Петър Йонов започват с мач срещу "Славия".