Shkorpilovci

Shkorpilovci

Шкорпиловци с идеен проект за яхтено пристанище и ваканционно селище

Това съобщи днес по време на първа копка на рехабилитация на път Старо Оряхово-Долни чифлик-Гроздьово-Бозвелийско кметът на Долни чифлик Борислав Натов.

По думите му още през 2007 година 15 обекта са получили разрешителни за строеж и там предстои да бъдат изградени туристически комплекси. Единият е с 92 декара площ, а общото застрояване в района ще бъде 150 декара. Руската инвестиция възлиза на около 9 млн. лева. Собствениците на апартаменти ще имат и места за яхти, а комплексът е частен.
Проект по ОП "Околна среда за интегрираното водно управление" за изграждането на пречиствателна станция, канализации, подмяна на улични водопроводи ще осигури канализацията за отпадни води за селата Старо Оряхово, Ново Оряхово и Шкорпиловци. По думите на кмета на Долни чифлик Борислав Натов в проекта трябва да се заложи модулно изграждане на пречиствателната станция, която в последствие да може да се доизгражда при нарастване на населението. Натов разкри, че местната Община е спечелила европроекти на обща стойност около 138 млн. лева, от които е усвоила 45 млн. лева.
Днес+