Максималните температури в цялата страна ще са между 22° и 27°. Графика НИХМ

Максималните температури в цялата страна ще са между 22° и 27°. Графика НИХМ

В петък ще преобладава слънчево време. От запад облачността ще продължи да се увеличава, ще е висока и средна. След обяд на отделни места, главно в Рило-Родопската област, ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който след обяд в Източна България ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София - около 22°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над планините облачността от запад ще се увеличава. В следобедните часове на места главно Рило-Родопската област ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 9°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 21° и 25°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде предимно 2 бала.