Това е втората загуба за Созопол в контролите. Снимка ФК Созопол

Това е втората загуба за Созопол в контролите. Снимка ФК Созопол

Отборът на ФК "Созопол" загуби котролнатта си среща срещу един от съперниците си в Югоизточната Трета лига - ОФК "Карнобат". Двубоят се игра на градския стадион в Карнобат, а главен съдия бе Светослав Лазаров. 

Наставникът на морския тим Маргарит Димов даде почивка на основни футболисти, а други все още се възстановяват от леки травми, но вече тренират с отбора. "Созопол" не търсеше резултат в днешната проверка, а Маргарит Димов ротираше състава, като пусна два различни в двете полувремена. Единственото попадение падна след почивката в 73-ата минута, дело на Стойко Колев. 

Маргарит Димов даде почивка на вратарят Свилен Нотев, който пък игра в миналата контрола с Миньор Раднево за сметка на Роман Васенев. По едно полувреме в двете контроли записа младият страж на "небесносините" Петър Александров, който имаше голяма заслуга с изявите си в днешната среща. Юношата на "Черноморец" - Бургас, роден 2001 година отново показа класа на вратата в днешната проверка с ОФК "Карнобат". Талантливият вратар се намеси на няколко пъти и предотврати още няколко попадения за домакините. Французинът Уилфред Гримо вече тренира без топка, като се очаква да е готов за следващите контроли. Нападателят Трайо Грозев все още лекува контузия, а Димитър Коларов, Милен Димов и Кристиян Козаров също получиха почивка.

"Созопол" може да съжалява, че не взе нещо от мача, като пропусна три чисти положения преди почивката и още толкова през втората част. В 16-та минута Антонио Ласков изведе Георги Георгиев, който стреля в обсега на вратаря на ОФК "Карнобат" Любомир Стефанов. В 25-та минута отново след меле в наказателното поле на карнобатлии, Георги Георгиев стреля от движение, но Любомир Стефанов показа чудесен рефлекс и изби в корнер. Стефан Стойнов също стреля високо над вратата след статично положение. Ангел Каракашев и Кристиян Иванов също имаха възможности, но биха неточно встрани от вратата на Карнобат. Домакините също имаха няколко ситуации, но вратарят на "Созопол" Роман Васенев запази вратата си суха. 

През втората част темпото на игра не се промени, а двата отбора изчакваха своя шанс. Мартин Газиев със силен удар от дистанция не успя да отбележи. В 65-та минута домакините имаха две възможности за гол, но Петър Александров отрази изстрелите. Георги Бинев също не успя да се разпише от два метра, стреляйки високо над вратата. В 73-та минута Георги Бинев центрира по десния фланг, а Стойко Колев с удар от движение в наказателното поле прати топката във вратата на Петър Александров, който нямаше какво да стори. Малко след това нови две намеси на стража на "Созопол" запазиха резултата 1:0. В последните минути на срещата Кристиян Иванов можеше да се разпише след добро извеждащо подаване в дълбочина на Мартин Газиев. Младият нападател остана очи в очи с Даниел Желев, но шутът му бе избит в корнер от вратаря на "Карнобат". След последвалият ъглов удар, отново Кристиян Иванов можеше да се разпише, но изстрелът му от воле бе уловен от Даниел Желев, а това бе и последната интересна ситуация в срещата.

Следващата осма контролна среща на "небесносините" е в сряда, 13-ти февруари, а съперник е ОФК "Несебър".