DSC_9412

DSC_9412

Спипаха мним данъчен с 12 присъди

и се представял за данъчен инспектор. Мъжът посещавал по-големи търговски обекти в общината и тъсел контакт със собствениците. Той им предлагал "оправяне на данъчни проверки и написани актове". В резултат на бързите действия на полицията мнимият данъчен е задържан. Той е криминално проявен с 12 излежани присъди за подобни измами.

Униформените установили, че ако не успее да осъществи контакт със собствениците, Георги М. си оставял телефония номер и очаквал те да му се обадят, за да се договорят за несъставянето на констативни актове и налагането на наказания. Само за един час една вечер 30-годишния мъж успял да се срещне със собственика на ресторант в Приморско, от който получил сумата от 300 лева, с управителя на магазин в Приморско, на който поръчал да му подготвят 200 лева, за да ги вземе на следващия ден, спродавачка на магазин за сувенири в Китен, на която дал телефония си номер и поръчал да му се обади собственика на фирмата, с управителите на няколко хотелски комплекса на територията на Община Приморско, на които поръчал да му подготвят парични суми в размер между 200 и 300 лева, които да вземе на следващия ден.

Полицейското задържане на Георги М. е удължено за срок от 72 часа с прокурорско постановление, като предстои цялостно документиране на престъпната му дейност.