Спонсор вади "Радва" от футболното първенство Причината са не само лошите резултати, постигнати от тима тази есен, но и отношението на община Несебър, която не е подкрепяла отбора през годините.

"В последните години клубът измина дълъг път от зоналните първенства до професионалния футбол с участието си в Източна "Б" ПФГ. Този успех беше и закономерен резултат от усилията на единствения спонсор на клуба "Вайс профил" ООД, който през последните три години даваше безрезервната си подкрепа на клуба - финансова, административна и морална", се казва в писмото, подписано от председателя на УС Димитър Хрусанов.

В него се посочва още, че от страна на спонсора са положени много усилия, но не са срещнали адекватна подкрепа от общинската администрация в Несебър, която въпреки тригодишните им молби не пожелала да модернизира материално техническата база или да я предостави на концесия да бъде модернизирана съгласно съвременните изисквания за тренировъчна дейност на футболните екипи.

"Резултатите, които клубът постигна от началото на този шампионат, са напълно неприемливи за нас и за феновете на клуба. От 10 срещи отборът реализира само 1 победа и 1 равенство. Останалото са загуби. Затова с настоящето писмо бих искал да ви уведомя, че футболният клуб прекратява участието си в Източна "Б" ПФГ на Република България, считано от 11-ия кръг на есенния полусезон, шампионат 2010 г. — 2011 г.", се казва още в писмото.

Така община Несебър остава с един отбор в Източна "Б" група.