DSC_3078

DSC_3078

Спортната зала на две гимназии готова наесен

 Първият етаж е завършен на груб строеж и в момента се работи по втория етаж на сградата, където предстои да бъде положена новата дограма. След това ще започне полагането на външната топлоизолация на  бъдещия филиал на ЦДГ № 6 "Вълшебство".

Днес обектът бе посетен от кмета на община Бургас Димитър Николов и заместника му Йорданка Ананиева. Те обсъдиха възможността след приключване на детската градина през лятото, като втори етап от ремонта, тя да се сдобие с басейн и физкултурен салон.

"Следим стриктно всеки един етап от изпълнението на тези изключително важни за нашия град обекти. Дори студеното и ветровито време не може да ни попречи и няма да забави графика на ремонтните дейности", заяви кметът Димитър Николов, след като посети и строежа на новия спортен корпус на бургаските гимназии ГРЕ "Г. С. Раковски" и ПМГ "Акад. Н. Обрешков".

Издига се последният етаж на сградата, с което и тя ще бъде завършена на груб строеж. При всички нива се спазва изискването помещенията, в които ще има спортни зали, да бъдат с височина от 8 метра. Готова е шахтата на модерния прозрачен асансьор, както и всички спортни зали и необходимите обслужващи помещения – лекарски кабинети, стаи за треньори, душове, съблекални, санитарни възли и др. Басейнът, който е с полуолимпийски размери вече е напълно изграден.

По темповете на строителните работи до момента може да се заключи, че модерният спортен комплекс ще бъде напълно готов до началото на новата учебна 2014/2015 година.