Strand1

Strand1

"Странд Бургас" партнира на "Звездичка"

С тези екипи децата ще се състевата в предстоящия пролетен турнир по футбол. 

Турнирът ще се проведе в периода 28 април – 13 май 2012 г. за трети пореден път. Участие в него ще вземат, както най-малките футболни надежди от детските градини на Бургас, така и по-големите възпитаници на ДФК "Звездичка" от училищата "Димчо Дебелянов", "Климент Охридски", "Петко Росен", "Константин Петканов" и "Елин Пелин". Срещите между отборите ще се състоят в спортен комплекс "Славейков" и спортен комплекс "Изгрев". 

"Не съм инзненадан, че футболът е най-популярният спорт в страната. Лично на мен децата са ми слабост, затова винаги ще оказвам съдействие на инициативите, свързани с детския футбол. Хубавата екипировка е стимул за тях. Надявам се все повече деца от града да се запалят по футбола", коментира Дейвид Кауърд, Изпълнителен директор на лайфстайл център "СТРАНД Бургас".

Детска футболна школа "Звездичка"  е специализирана да работи с деца от най-ранна детска възраст,  от 4 до 9 години, и организира турнири, съвместно с Община Бургас. В България много малко се работи с тези момчета и момичета, те започват да тренират футбол в 3-4 клас, което е болезнено за всички школи у нас – масово треньорите се оплакват, че децата отиват при тях неподготвени. На 10-11 годишна възраст децата започват да се учат как се спира топката, как се подава и какви са правилата на футболната игра.  От друга страна, женският футбол в България не развива голяма дейност; малко са женските отбори по футбол, които са активни. Затова, успоредно с обучението на момчета, в ДФК "Звездичка" има и обучение за момичета. Школата е подготвителна за двата големи отбора в Бургас - Нефтохимик и Черноморец, както и за останалите футболни школи в България и чужбина.

Освен че учат децата на „А и Б-то” на футбола, школата разпалва любовта им към спорта. Важното за ДФК "Звездичка" е децата да спортуват и усвояват основните спортни закони. Те се учат на морал, навици, дисциплина, как да бъдат добри хора, да си помагат, да уважават както своите съотборници, така и съперниците – все важни и неизменни части от програмата на ДФК "Звездичка".

Целите на школата са развиване, утвърждаване и популяризиране на физическото възпитание и спорта сред най-малките (от 4 до 9 години),

"СТРАНД Бургас" е първият лайфстайл център в България. Проектът представя напълно нова за страната ни концепция за търговски центрове от "открит тип", които като визия пресъздават централната градска среда. Освен, че е изключително атрактивен и невиждан до сега в България, форматът на "СТРАНД" е значително по-икономически устойчив, тъй като позволява по-ниски наемни нива и оперативни разходи. Същевременно, той дава възможност за значителна архитектурна свобода и осигурява по-естествена атмосфера за посетителите.

В момента "СТРАНД Бургас" е в напреднал етап на строителство и ще бъде завършен през лятото на 2012 г. Проектът взе участие на международното изложение MAPIC в Кан през 2008 г. и бе сред  10-те представени за еталон на европейски търговски центрове на бъдещето.