VSU2

VSU2

Студенти от Варна ще работят с архитекти от Италия начини и форми за развитието на образователния процес и практическото приложение на придобитите от студентите знания, както и да даде възможност на младите хора да участват в нови образователни програми, международни практики и стажове, пленери и уъркшопи с практическа насоченост.

Сдружението "Сенс ъф грийн" е обединение на "Грийн хаус груп", "Е Амбиенте", "ЕДИМО груп" и "Тадеи". То работи по създаване и реализиране на проекти, свързани с биоклиматичната и устойчива архитектура и антисеизмичността.
Меморандумът предвижда създаване на научно-експертен екип, който ще работи в областта на биоклиматичната архитектура и новите технологии в антисеизмичното инженерство, както и създаване на нови образователни програми в Архитектурния факултет на Варненския свободен университет. В документа са описани възможностите за организиране на стажантски програми за варненските студенти във Венеция и Акуила. Предстои и създаването на съвместно научно-изследователско ателие за проектиране на сгради, съобразени с най-новите технологии в архитектурата. Изготвеният в ателието прототип ще послужи за евентуално индустриално производство и ще бъде предложен на водещи фирми в България.
От своя страна Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" ще приема преподаватели и експерти от Италия, които ще  участват в обучението в бакалавърските и магистърските програми и майсторските класове.
От българска страна документът ще бъде подписан от ректора на университета проф. д.ик.н. Анна Недялкова и декана на Архитектурния факултет проф. д-р инж. Стефан Терзиев. Подписи за италианското сдружение ще положат вицепрезидентът на "Грийн хаус груп" проф. д-р арх. Масуд Есмаилу и управителят на "ЕДИМО груп" - Данило Тадеи.