Kazarmi_Morska

Kazarmi_Morska

Събарят казарми в Бургас заради център за деца с увреждания

Той ще се намира на мястото на старите казарми на 24-ти Черноморски пехотен полк. Теренът вече е ограден, а работници разчистват мястото от временните постройки и заведението, което се помещаваше там преди време.Kazarmi_Morska1

Бъдещият център става възможен, след като община Бургас печели финансиране от Департамента на Военноморските сили на САЩ, които финансират проекта. Той трябва да е завършен март месец 2017 година. Центърът ще обслужва целодневно 20 деца и младежи от 7 до 29 години. Ще бъдат обгрижвани деца и младежи с физически, психически и сензорни увреждания, ще се извършват различни медико-социални дейности и рехабилитация от специалисти.

Идеята е да се предостави цялостен комплекс от социални услуги през целия ден, с цел бъдеща по-успешна интеграция в обществото. Ще има възможност и за почасово ползване на специализираните услуги в центъра - терапии и групови занимания, както и възможностите на сензорната стая, салона за физикална терапия и рехабилитация с видеостена, стаи за почивка и развлечения.