DSC_3879

DSC_3879

Съветници с подкрепа за шефката на Търговската Диана Савова - директор на училището и се обявяват против случващото се в школото.

"Изразявайки обществения си дълг, категорично се обявяваме против политическата репресия и държавния натиск налагани спрямо директора на Търговската гимназия Диана Савова. Оценяваме като недопустимо грубото вмешателство в работата на едно от престижните български училища.

Не сме съгласни, Търговската гимназия, ръководена успешно от един отличен професионалист, доказан математик в страната, уважаван педагог и човек с безспорни личностни и ръководни качества да се превръща в обект на безпринципен натиск и изкупителна жертва на политически интереси. 

Изразяваме възмущението си от това, че безцеремонно Търговската гимназия се превръща в арена на политически страсти и саморазправа с легитимно избрания директор. Всичко, което се случва в училището през последния месец нарушава учебния процес, стресира учители, ученици и родители и срива градения с години авторитет на бургаската търговска гимназия", се казва в декларацията на съветниците. Те призовават Министерството на образованието и Регионалният инспекторат в Бургас да преустановят недостойния си натиск, с който подкопават демократичните европейски ценности, присъщи на българското образование.