DSC_1500

DSC_1500

Съветник предлага джобове за паркиране между блокове 60 - 61 и 61 - 61, както и паркинги между блокове 58 - 59 и 59 - 60 в комплекс "П.Р.Славейков" в Бургас. Предложението е на общинския съветник от ГЕРБ - Бургас Георги Чавдаров. Докладната му записка ще се гледа на сесия на местния парламент, която ще се проведе на 25-ти ноември. Общинският съветник предлага още да бъдат облагородени и пространствата около блоковете 124 и бл.30.

Според мотивите му, комплексът е вторият по големина комплекс в града и автомобилният парк се разраства непрекъснато. Освен повече от един автомобил на домакинство, проблем се оказват и служебни автомобили на различни фирми.

"Все по-трудно става за живущите в посочените блокове да паркират колите си, особено в края на работния ден. Още по-сериозен проблем е, че често се използват зелените площи като паркинг. Между блоковете 58, 59, 60 има големи неравности и пукнатини и дупки, които при дъждовно време възпрепятстват каквото и да е преминаване.  Жителите на посочените блокове са направили и подписка, с която настояват за изграждането на нови места за паркиране. Джобовете за паркиране могат да бъдат направени, ако се отнеме част от тротоарите, които са достатъчно широки", коментира Георги Чавдаров.

В скоро време се очаква да започне реконструкцията на булевард "Тракия", по който ще преминава бърз автобус по плана за интегриран градски транспорт. Това ще принуди шофьорите, които сега паркират от двете му страни, да си търсят ново място. Затова се налага и изграждането на новия паркинг.

Общинският съветник предлага в разчета за финансиране на капиталовите разходи през 2015 г. да се включи изграждането на паркинги в "П.Р.Славейков", както и да се осигурят средства в бюджета за благоустрояване на пространствата между блок 124 и блок 30.