DSC_2235

DSC_2235

Тандемът Бонева - Левчев в "Бургас" Артистичният и неповторим творчески и семеен тандем ще бъде едно от най-голите арт събитие за 2015-та година в морския град. ВИП - гостите на галерия "Бургас" идват за откриване на изложба и премиера на книга. "Акустирането" им по морето отново е по покана на бизнесмена - меценат и собственик на галерията Руси Куртлаков. Така след няколкогодишна пауза Дора Бонева и нейният съпруг Левчев идват в града на Христо Фотев. Броени дни преди 24-ти май двамата изявени български и световни творци избраха "Бургас" за арт изявите си. Майсторката на четката Дора Бонева ще открие на 20-ти май от 18.30 часа изложба живопис. Това е третото гостуване на именитата авторка, предпочела да реди своите платна в галерия "Бургас". Ден след чаровната си съпруга, Левчев ще има премиера на последната си книга - "Любов на площада". В нея живият класик на съвременната българската литература включва любовни и политически стихове, писани през последните 35 години.

Припомняме на нашите читатели, че от години Дора и Любомир са в един неповторим творчески и приятелски диалог с Руси Куртлаков. Именитият меценат винаги е подавал ръка за хубаво и лошо на семейството на художничката и поета. Благодарение на тяхното всеотдайно и безпристрастно сътрудничество бургазлии и гостите на града са имали възможност да се срещнат на живо с творчеството на  Дора Бонева и Любомир Лечев. Освен майката и таткото в галерия "Бургас" със солоизложба се представи и тяхната дъщеря Марта Левчева. С тях идва и синът им Владимир Левчев.
Гостуването на тандема Бонева - Левчев в "Бургас" в навечерието на Деня на славянската писменост и култура е специалния подарък на Руси Куртлаков за жителите и гостите на морския град.