Traviata

Traviata

"Травиата" поставя началото на Опера в Летния театър във Варна

Спектакълът е копродукция между Държавна опера Варна и Teatro Lirico d Europa. В главните роли ще се превъплътят Снежана Драмчева и солиста Пеньо Пирозов. Оркестърът и хорът на Държавна опера Варна ще участват под диригентството на главния диригент Иван Филев.

След представянето на "Травиата" в морската столица, продукцията ще бъде показана на шест оперни фестивала в Сицилия, Калабрия от 21 до 30 август. По-късно турнето ще продължи в Испания и Франция.

В рамките на международния музикален фестивал "Варненско лято" ще бъдат представени премиерата на "Бал с маски" и "Аида" от Джузепе Верди, "Мадам Бътерфлай" от Джакомо Пучини.

По време на днешната пресконференция Иван Филев повдигна въпросът за нуждата от покриване на Летния театър в града. Жана Андреева, директор на дирекция "Култура и духовно развитие" в Община Варна изтъкна в отговор на главния диригент, че такова преустройство няма да е рентабилно и не е нужно. По думите й общината е вложила над 100 000 лева за осветление и озвучаване.

Днес+