DSC_6600

DSC_6600

Турция и Грузия с по 2 състава на МФФ Бургас на фолклорния форум са потвърдили - състави от България, от Турция - един от Истанбул и един от Анадола, Босна и Херцеговина, Словакия, Полша, Египет, Индонезия, Гърция, Хърватска, Сърбия, Италия, Грузия - един от Поти и един от Батуми. Още се очаква потвърждение от фолклорна формация на бесарабските българи, за да станат участниците общо 15.

Събитието всяка година пълни Летния театър и е голяма атракция за бургазлии и гостите на града, особено дефилето по главната улица. Община Бургас пък винаги се старае да бъде добър домакин и готви приятна изненада за всички състави - посещение на Фестивала на пясъчните скулптури и изложбата с антични съкровища в Казиното.

 

Програмата на фестивала е следната:

 

19-ти август - 17.30 часа - дефиле на участниците от площад "Тройката" - по улица "Александровска" – представяне на площад "Атанас Сиреков" пред общината – булевард "Богориди" – Морска градина – Летен театър.

 

20.00 часа - официално откриване на 41-я Международен фолклорен фестивал в Летния театър

 

През всяка от следващите вечери - 20, 21 и 22 август от 20.00 часа фолклорните състави ще демонстрират уменията си пред бургаската публика в Летния театър. 

На 23 август от 18. 00 часа ще има дефиле на участниците във фестивала.
От 20.00 часа е гала концертът в Летния театър и закриването на феста