1234-1

1234-1

Ученици от Несебър отбелязаха Деня на Земята

във фоaйето на училището беше експонирана изложба, подредена от малките природозащитници от третите класове с помощта на учениците от младежката организация на Червения кръст с ръководител Пенка Русева. Постери с много илюстрации, рисунки и текст показаха защитени видове растения, как животните и растенията оцеляват, лечебните растения, морското дъно, природните феномени на България и др.

Петокласниците от Студио "Да живеем здравословно и пазим природата"1234-2 с ръководител Соня Дамянова и учениците от МБЧК посетиха организираната от отдел "Екология" в община Несебър презентация на тема „Защитени територии и зони на биоразнообразие на територията на община Несебър". Учениците получиха подаръци дискове с информация за защитените територии, растителни и животински видове в общината, както и брошури за новите екопътеки "Хилядолетна история","Величествен Балкан" и "Лазурен бряг".

В часвете на класа се проведоха беседи, касаещи живота и глобалните проблеми на Земята, както и начините за тяхното овладяване с цел планетата да стане едно по-добро място за живеене.

В Деня на Земята учениците от МБЧК почистиха училищния двор и засадиха туя.

Мара Момчилова